КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Навчально-практичний семінар у місті Києві

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

20-21 вересня у місті Київі відбувся Всеукраїнський навчально-практичний семінар «Основи сенсорної інтеграції дітей з порушеннями психофізичного розвитку». Організатор семінару – Всеукраїнська громадська організація «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики». Метою заходу було підвищення кваліфікаційної компетентності фахівців, які працюють з дітьми, що мають вади розвитку, обмін досвідом, збагачення методичної скарбнички, надання цінних порад батькам, які виховують дітей з особливими потребами. У ході дводенного семінару доповідачі з різних міст України ділилися своїм практичним досвідом, проводили тренінги та майстер-класи щодо використання різних методів та прийомів роботи для поліпшення сенсорної інтеграції дітей з різними нозологіями.

Уже не вперше в роботі семінарів, організованих ВГО «НТІ «Інститут соціальної політики» брала участь вихователь НВК Ліхачова Олеся Владиславівна. Цього разу вона представила проект авторської методичної розробки настільної гри, адаптованої під потреби дітей із вадами зору, а також провела тренінг з учасниками семінару, спрямований на розвиток слухового, тактильного, просторового сприйняття, тобто тих сенсорних систем, які зазвичай стають компенсаторними для незрячих.

Слід зазначити, що подібні заходи сприяють професійному зростанню працівників, насичують позитивними враженнями та новими корисними знаннями і практичними навичками, необхідними в роботі з дітьми, що мають порушення психофізичного розвитку.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”5″ images=”1269,1270,1271″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email