КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Українсько-польський учнівський обмін “Самостійність 2018”.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

З 21 по 27 жовтня учні НВК разом з педагогами відвідали Польщу в рамках проекту обміну досвідом «Самостійність 2018».

21 жовтня 2018 року група вихованців НВК та група вихованців Клеванської спеціальної школи-інтернат розпочали заняття за програмою українсько-польського учнівського обміну “Самостійність 2018”. Програма, як завжди насичена, у перший день мали заняття з іпотерапії в центрі “T’ecza”.

22 жовтня, другий день програми “Самостійність 2018”. Знайомились з навчально-виховним комплексом для дітей сліпих та слабозорих в місті Бидгощ. Також відвідали Музей бруду і мила, де виробляли мило та знайомились із історією миючих засобів.

23 жовтня 2018 року, третій день програми українсько-польського учнівського обміну “Самостійність 2018”. Був дуже насичений. В навчально-виховному закладі міста Бидгощ, пройшли заняття з математики, кулінарії, орієнтування у просторі та корекіії зору. Ми навчилися дещо новому та поділилися власним досвідом. На кулінарії вчилися готувати страву “Рататуй”, а на заняттях з орієнтування у просторі вчилися різним методам пересування в просторі без тростини та з тростиною.

24 жовтня 2018 року, четвертий день програми. Знайомились з учнями зі школи в Бидгощі, були на занятті з логоритміки, масажу та тестували звукові технічні прилади. Також відвідали ранчо “ЕДЕН”, власниця Александра Габара, вчитель в школі для дітей сліпих і слабозорих в Бидгощі та анімалотерапевт.

25 жовтня 2018 року у п’ятий день учасники програми продовжили знайомство зі школою в місті Бидгощі, відвідали заняття з каністерапії та звукові тренінги.

Потім завітали до Університету Казимира Великого де познайомились з особливостями діяльності відділу роботи зі студентами, які мають інвалідність та умовами вступу абітурієнтів з України. А голова відділу провів екскурсію історичною частиною міста.

26 жовтня 2018 року, заняття в школі з тифлографіки, огляд бібліотеки, знайомство з умовами проживання в закладі вихованців з інших регіонів Польщі. Крім того, відбулась екскурсія до музею монетного двору Бидгоща та прогулянка старою частиною міста.

27 жовтня 2018 року день закриття проекту, всім учасникам вручено сертифікати та невеликі подарунки.

Такий досвід допомагає учням краще зрозуміти культуру інших країн, розвивати самостійність, покращувати навики орієнтування, спілкування та самообслуговування. В свою чергу педагоги мали змогу обмінятися досвідом, поділитися набути за час роботи знаннями та отримати цікаву інформацію від польських колег.

Дякуємо фундації “AriAri” за організацію чудового проекту в місті Бидгощ і особисто голові фундації Лонгіну Грачеку

Також велика подяка Мавгожаті Зубер за опіку над групою і за зняття мовних барьєрів. Викладачам та адміністрації школи для сліпих і слабозорих дітей в місті Бидгощ за роботу в закладі та обмін досвідом. Центру іпотерапії “Tecza”.

[/vc_column_text][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”1353,1354,1355,1356,1357,1358,1359,1360,1361″ img_size=”large” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email