КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Як привернути удачу

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ПРИТЯГНЕННЯ СПРИЯТЛИВИХ ОБСТАВИН

Успіх і його досягнення обов’язково передбачають уміння притягати сприятливі, тобто бажані, обставини. Уявіть: до вас добре ставляться люди, вони дають вам шанси, у вас самих досить енергії для того, щоб досягти поставленої мети. Енергетична хвиля, випромінювана вами, збігається із зовнішньою хвилею середовища . Таке “влучання в десятку” час від часу трапляється в кожного з нас. Щасливчики ж уміють утримувати сприятливі хвилини максимально довго. У створенні сприятливих обставин задіяно два магніти – магніт особистої сили людини й магніт зовнішніх сил, що проявляється через дії інших осіб, через виникнення певних ситуацій. Подібне притягає подібне – цей вічний закон, магічний, алхімічний і езотеричний принцип працює повсюдно, зокрема й у звичайному житті людини.

1. Увійдіть у стан потоку удачі. Уявіть себе в повноті сил, на гребені успіху. Уявіть,що ваша аура наповнена енергіями, що притягають хвилі успіху, що ви – переможець, який завжди переборює будь-яку перешкоду. Для вас не буває перешкод: кожну з них ви вмієте перетворити на вдалий шанс. Ви можете притягти будь-яку сприятливу можливість і утримувати її , скільки знадобиться.

2. Попросіть у всесвіту, в простору, в долі ситуації відчинених воріт для кожної вашої доброї справи.

3. Ви можете робити цю вправу в будь-який вільний момент: коли їдете в транспорті, йдете по вулиці, просто на когось чекаєте. Намагайтеся якнайчастіше налаштовувати себе на те, що Всесвіт пропонує вам сприятливі обставини, а ви дякуєте за ці дарунки.

4. Складіть список усіх своїх перемог над собою й обставинами. Пригадайте образи ситуацій, у яких були здобуті ці перемоги. Подумки пройдіться по всіх цих ситуаціях і спробуйте зібрати докупи стани й емоції, що супроводжували перемоги. Не забудьте увібрати в себе емоційний підйом, відчуття зібраної в кулак волі та якісність свідомості. Зберіть ці переживання малих перемог в одне велике відчуття перемоги, уявляючи його у вигляді припливів малих річок, що вливаються в основну ріку, або у вигляді окремих іскор, що розгойдуються у величезне багаття. Нехай у вашому серці горить багаття переможного почуття.

ПАСИВНІСТЬ І АКТИВНІСТЬ

Інколи досить просто пасивно налаштуватися на сприятливу хвилю й терпляче чекати, заряджаючи простір силою свого очікування. Внутрішнє прохання людини, досить сильна, але не надмірна концентрація на ньому, благання про подарунок певних можливостей і шансів може направляти потоки майбутнього в бажану нам сторону. Однак не варто забувати про свою здатність цілеспрямовано діяти. Чітко вибудуваний план, ясне уявлення про свої бажання, дотримання слова та зобов’язань вирівнює внутрішній світ людини і сприяє гармонізації її енергій, допомагає створювати позитивні хвилі рівного, а не рваного ритму й характеру. Займаючи активну життєву позицію, ви самі можете створювати ситуації, в яких будете ініціатором і центром для людей, спільного руху, колективної роботи. Таке світовідчування, звичайно, результативніше за пасивне очікування, однак і в цьому випадку важливо, щоб цілеспрямоване вибудовування обставин було заряджене правильним настроєм. Працюючи з людьми, намагайтеся організувати спільні дії так, щоб вони приносили позитивні емоції, радість, відчуття перспектив розвитку потенційної масштабності діяльності. Якщо людина щиро налаштовується на такий лад, то в неї виходить втягувати інших у свій вихор. Потрібно вміти проявляти і пасивність, і активність, користуватися цими стратегіями поведінки свідомо, залежно від ситуації.

1. Вслухайтеся в те, що хоче від нас простір. Якщо ви перебуваєте в сприятливому потоці, то нетреба з нього вибиратися. Не перебивайте його своєю енергією, не тисніть на ситуацію, не намагайтеся одержати більше, ніж вам личить, – проявляйте здорову пасивність. Деякі люди, навіть перебуваючи в ідеальній ситуації, не залишають занепокоєння та клопотів, які не можна називати позитивними вібраціями. Будьте подібні до полководця, котрий виявляє мудре терпіння.

2. Ви раптово зіштовхнулися з перешкодою, або у вас щось перестало виходити. Ви відчуваєте, що можете випасти з потоку, зарядженого удачею, або вже перебуваєте поза ним. У такій ситуації потрібно проявляти максимально активну позицію. Увійдіть у зібраний, вольовий стан, відчуйте, що у ваших руках – усі важелі керування обставинами, що ви можете все. Почніть взаємодіяти з перешкодою в такому режимі.

3. Тренуйтеся входити в активний і пасивний стани, гіпотетично уявляючи собі різні ситуації. Поступово ваша активність буде ставати все більш плідною, а пасивність – усе більш гармонійною.

ЩО ВІДШТОВХУЄ ВІД НАС УДАЧУ

Вивчіть себе. Важливо усвідомити, що саме може перешкоджати притяганню сприятливих обставин, чому наш магніт удачі починає погано працювати. У більшості випадків винуватцями цього є риси вашого ж характеру, негативні вібрації, які ви надсилаєте в простір. За законом притягнення подібного до подібного ви одержуєте відповіді на ваші сигнали. Потрібно розібратися у спектрі негативних факторів і намагатися не розробляти негативних програм.

1. Якщо ви бачите, що сприятливі обставини довго оминають вас, що виник застій, поспостерігайте за тими енергіями, які випромінюєте в простір, за вашим ставленням до світу. Якщо ви довго нічого не випромінюєте в простір, генеруєте пасивність і лінощі, зневіру в себе, то майте на увазі, що ваші хвилі повернуться до вас же. Якщо ви нічого не вклали, вам нічого не повернеться. Якщо ви вклали невдачу, то прийде невдача. Виявіть ті енергії, які відштовхують від вас удачу. Трапляється і таке, що людина однією рукою будує собі будинок, а другою руйнує, однією творить удачу, а другою – відштовхує.

2. Буває, що людині важко адекватно оцінити себе самій. Зверніться за порадою до найкращого друга, вчителя.

3. Почніть свідомо вносити у своє життя те, що може повернутися до вас удачею. Інколи буває потрібно додати енергії активності, інколи – змінити її напрям, інколи – забарвлення. Завжди шкодять роздвоєність, роздратування, зневіра та інші негативні емоції.

4. Складіть список усіх своїх поразок: зовнішніх і внутрішніх. Пригадайте образи ситуацій і обставин, що супроводжували поразки. Усвідомте і відчуйте свої тодішні емоції та переживання , позначені гіркотою поразки. Подумки пройдіться по цих спогадах і спробуйте визначити глибинну причину кожної з невдач. Потім виділіть головну спільну причину, що лежить в основі всіх життєвих невдач. Далі ще раз перегляньте кожну з поразок і проживіть заново ці почуття, намагаючись виділити з гіркоти корисне зерно досвіду. Підсумуйте, узагальніть отримані знання, почуття і образи, об’єднуючи їх у єдиний стан прозріння і розуміння.

Песимізм. Один з головних наших ворогів – це песимізм. Якщо ми робимо щось, але не віримо в успіх, то виникає конфлікт між двома протилежно спрямованими силами. Одна частина людини вірить у те, що все вийде, і діє: якби вона зовсім не вірила, то одразу ж відмовилася б від проекту. Друга частина не вірить або вірить слабо і постійно гальмує першу сумнівами, можливістю відступитися. Дві енергії, зіштовхуючись у просторі, починають неначе пожирати одна одну. Так само вони впливають і на простір: однією рукою людина притягує можливості, другою знищує. Песимізм, похмурість, роздвоєність знижують енергетику, різко послаблюють вас.

Спробуйте поставитися до песимізму не як до частини себе, а як до чогось стороннього. Це не ви, а ваші темні окуляри, що не впускають сонячних променів. Інколи вони корисні, але носити їх постійно – шкідливо. Частка песимізму у вигляді здорової критики корисна, песимізм у вигляді пасивної безвольності – однозначно шкідливий, тому зніміть свої захисні лінзи й намагайтесь сприймати світ безпосередньо.

Профілактика негативних обставин

Позитивна налаштованість. Важливо нести із собою поле позитивної енергії, хоч би де опинялися. Це поле допомагає переломити несприятливу ситуацію середовища, енергетично нав’язати середовищу свою програму. Люди пасіонарні, енергетично сильні у критичних ситуаціях можуть переломити хід подій своєю потужною аурою. Однак краще не створювати таких ситуацій взагалі, не доводити до кризи. Сама по собі позитивна налаштованість відштовхує їх. Відомо, що люди з психологією жертви притягують до себе агресію, змушують агресора на дії, – в якихось випадках зовнішнім поводженням, жестами, рухами, в інших випадках – на тонкому вібраційному рівні. Доведено, що якщо жертви аварії корабля, що опинилися у воді, відчувають сильний страх, то вони притягають до цього місця зграї акул. Електромагнітний імпульс страху безпомилково вловлюють хижаки, він стає для них маяком. Той, хто не панікує, одержує набагато більше шансів на життя. Правильна налаштованість вибудовує навколо людини профілактичну систему, непотрібні енергії оминають нас. Той, хто нічого не боїться, не притягує до себе багато можливих небезпек – акул.

Вправа «Точка опори»

Мета: актуалізація внутрішніх ресурсів.

Успішність залежить від вашої здатності об’єктивно оцінювати себе. У кожного з нас є сильні сторони: те,що ми цінуємо, приймаємо в собі, любимо, що нам дає відчуття внутрішньої свободи, впевненості у власних силах, – наша точка опори.

В Архімеда є вислів: «Дайте мені точку опори, і я переверну світ!». Цю фразу ми чуємо часто і, мабуть, теж хотіли б знати таку точку опори. У кожної людини повинні бути точки опори, які допомагають їй будувати своє щастя, кар’єру, дозволяють бути щасливою, вижити, вистояти. Зберігаючи гідність у найскладніших ситуаціях.

Точка опори:

1. Віра (в Бога, в ідею, в людину).

2. Надія на краще.

3. Любов.

4. Природа, бо людина є частинкою, витвором, живе за її законами, саме в ній знаходить відчуття життя.

5. Справа, яку людина робить, якій служить з радістю, насолодою, професійно.

6. Мистецтво і його цінності: література, музика, художня творчість, театр, кіно.

7. Люди: не тільки друг, мати, дитина, коханий, а ще й знайомі, колеги, всі, з ким зустрічаєтесь. 8. І головне – ви самі, ваше «Я» – з усвідомленням власних сильних сторін, гідності.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email