КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Година спілкування «Побут українців»

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

У 6-Б класі провели годину спілкування на тему: „Побут українців” для того, щоб познайомити учнів з естетикою побуту українців та формувати вміння аналізувати явища культури, правильний естетичний смак.

        Поговорили про українську хату, зрозуміли що у такій хатинці корінь роду нашого українського, щось одвічне, як життя і святе, як пам’ять народна. Біла хата, біла сорочка, біла скатертина – це  обов’язкова національна прикмета.

         Всі речі в українській хаті мали не тільки практичне значення, а й повинні були прикрашати кімнати. Господарі завжди оздоблювали свою оселю малюнками, різьбою, розписами, вишивками, мереживом. Це було свідченням працелюбності й достатку членів родини. Рушник був в українців оберегом оселі. Також мав і практичне значення – був скатертиною і вузликом, утирачем і закутником. Для своєї оселі чоловіки виготовляли з глини різноманітні вироби. Це досить стародавнє ремесло. Природні барви глини дозволяють виготовляти речі різних кольорів.

        Із часом змінюється побут українців, звичаї, прикраси, але дуже добре, що давні традиції не забуваюсься – ми їх пам’ятаємо та бережемо.

       Діти із задоволенням взяли участь у заході. Вони дізналися багато цікавого про культуру та традиції нашого народу, що сприяє підвищенню патріотизму, шани до свого краю.

[/vc_column_text][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”2588,2589,2590″ img_size=”large” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email