КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Вивчення українських традицій вихованцями дитячого підрозділу

У дитячому підрозділі завершився блок занять, присвячених українським традиціям та побуту. Малята познайомилися з українськими народними традиціями , культурою, звичаями , оберегами,  символами, ремеслами та долучилися до національного духовного надбання українського народу.

Діти вивчали предмети побуту давніх українців та визначали для чого вони були потрібні. Визначили, з якого матеріалу виготовлені предмети а також, як вони оздоблені.

На одному із занять вихованці працювали із глиною, намагалися створити із неї маленькі іграшкові фігурки та глечики. Що сприяло не лише вивченню українських традицій, а й розвитку дрібної моторики.

Діти отримали змогу спробувати повишивати хрестиком. Для цього педагоги підготували спеціальні таблички із дірочками та товсті нитки. Таким чином вони спробували створити свої орнаменти,  а також, досліджуючи старовинні рушники,  ліпше дізнатися про те, як їх створювали багато років тому бабусі та дідусі.

Під час цих занять, у нашому навчальному закладі, було реалізовано стратегію національно-патріотичного виховання. Ще з малечку нашим вихованцям прищеплюють любов до України, до її традицій та історії, до людей, які тоді жили та до їх побуту.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email