КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Втілення концепції національно-патріотичного виховання через малювання українських візерунків на уроках образотворчого мистецтва та рельєфного малювання

Сьогодні на піку популярності знаходиться національна вишивка. Український орнамент, наділений смисловим навантаженням, переживає епоху відродження і сучасного переродження. Символіка, що зберігається століттями, як раніше, так і зараз, несе в собі знання і мудрість минулих часів.
Український орнамент – це вишиті візерунки на льоні. 

З давніх-давен вишиванка вважалася оберегом від злих намірів. Одяг, вишитий люблячими руками мами або дружини, мали найбільшу цінність. Дівчата вишивали весільні рушники на щасливу долю і довге сімейне життя.
Кубанська Наталія Володимирівна  з учнями 5-го класу на уроці образотворчого мистецтва та рельєфного малювання вивчали візерунки української вишивки на прикладі рушника початку 20 століття і спробували намалювати свої візерунки.

Учні переосмислювали символіку та особливості вишивки різних регіонів. Вони спробували аналізувати те, що було вишито давно, і надати йому нового значення. Знайти нові образи.

За допомогою таких уроків у нашому навчальному закладі реалізується національно-патріотичне виховання, яке є важливим і підтримується на державному рівні. Учні не просто чують про традиції та культуру нашого народу, а й мають змогу знайти їм нове застосування і відкрити їх для себе.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email