КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Участь у засіданні Верховної ради України щодо питань функціонування інституційних закладів

У Києві відбулося засідання Верховної ради України, на якому обговорювалися питання існування та реформування інституційних закладів. Із своїми пропозиціями та баченням ситуації щодо подальшої роботи закладів для дітей із тяжкими порушеннями здоров’я (зір, слух, ДЦП, важкі розумові розлади) виступили Волохай Ірина Юріївна, яка є представником батьківського комітету нашого навчального закладу, та Мацкевич Ольга Дмитрівна, яка є учителем нашої школи.

Також на засіданні із словами підтримки до шкіл, де навчаються діти із порушеннями здоров’я виступив народний депутат Верховної ради України –  Сушко Павло Миколайович. Він висловив, які наслідки можуть чекати країну, якщо такі школи буде просто закрито.

На засідання було прийнято рішення про необхідність внесення змін до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки затвердженої Кабінетом міністрів України, де зазначити, що заклади для дітей із тяжкими порушеннями здоров’я мають бути виключені із цього переліку. Та повинна бути розроблена нова система їх реформування, яяка б враховувала особливості дітей, які там навчаються.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email