КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Заняття з розвитку мовлення у 1-А класі

У жовтніі  в 1-А класі проводилося цікаве заняття з розвитку мовлення. День проведення заняття видався сонячним і теплим, тому заняття почалося з екскурсії шкільним подвір`ям.

Учні спостерігали за змінами, які відбулися у природі осінньої пори, звертали увагу на колір неба, знайомилися з рослинами: квітами, деревами, кущами. Визначали колір і форму листочків різних дерев, звертали увагу на особливості і відмінності кори на дотик.    

Добирали слова, які б могли описати рослину. Так дуб: кремезний, високий, могутній, наче міцний чоловік; берізка ж: плакуча, золотокоса, білокора,  схожа на струнку дівчинку. А ось калина красується червоними намистинами.

Діти збирали природний матеріал (жолуді, каштани, гілочки, листя) для детального обстеження та опису в приміщенні. Щоб враження від екскурсії були більш емоційними в дружньому колі читали вірші про осінь, її красу та неповторність, потім прослухали цікаву казку про дуб восени. Висловили свої враження і спробували переказати, відповідаючи на запитання вчителя.

Встигли вивчити і виконати нову руханку, імітуючи гілки дерев і шум вітру.. Із захопленням дітлахи малювали  осінні листочки і дерева.

Закінчилось заняття підбиттям підсумків і виставкою дитячих малюнків.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email