КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

День української писемності

9 листопада у нашому навчальному закладі святкували День української писемності.   Святкування відбулися у кожному класі. Учні старшої школи говорили про важливість мови та її значення для держави та самосвідомості.  Молодші школярі грали у вікторини. У школі на перервах лунала українська музика.

Та найважливішим етапом святкування стало написання ХХ  радіодиктанту національної єдності. Вісім учні із різних класів, із дотриманням усіх карантинних норм долучилися до написання диктанту у режимі реального часу. Спостерігати за тим, як проходить підготовка та написання диктанту, завітав випускник, а нині журналіст, Володимир Носков. Він зі своїми колегами освітили процес написання та емоції дітей під час написання та після нього у прямому ефірі. Учасникам дуже сподобався такий виклик, адже це не лише можливість перевірити свої знання, а ще й нагода стати частиною великого проекту, який поєднує усіх українців. Роботи учнів було відправлено на перевірку до Києва.

Також на уроках української мови усі учні середньої та старшої школи спробують написати цей диктант вже під диктовку вчителя.

Вітаємо усіх зі святом та бажаємо вільно володіти нашою чудовою мовою.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email