КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Незвичні досліди із чаєм на уроках хімії

«Якщо вам холодно, чай вас зігріє, якщо вам жарко – чай освіжить, якщо засмучені – втішить, якщо збентежені – заспокоїть.» (Вільям Гладстон) Приємний аромат та колір запрошує зробити ковточок гарячого напою, який однаково тонізує в зимову стужу та спекотні дні. Чи помічали ви, що чай добре втамовує спрагу?  Чи знаєте, що в кількох свіжих чайних листках міститься в чотири рази більше вітаміну С ніж в лимонах? Перед нами іноді постають питання «Який чай корисніше чорний чи зелений?», «Як правильно приготувати цей напій?», «Які хімічні перетворення відбуваються в чашці чаю та організмі людини?».

9 лютого учні 9 та 10 класів разом з вчителем хімії Петренко Г.В. (з урахуванням протиепідемічних правил) в рамках проєкту «Біохімія чаю» вирішили дослідити якість запропонованих сортів чаю, визначили наявність деяких  хімічних речовин у його складі за допомогою лабораторних методів, їхню дію на організм людини та звичайно, долучилися до мистецтва чайної церемонії.

За допомогою таких нестандартних занять, в учнів розвивається зацікавленням предметом. Вони усвідомлюють практичне значення науки.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email