КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Бінарний урок історії та зарубіжної літератури

02 та 03 грудня у 7 класі відбулася серія бінарних уроків, які поєднали в собі історію та зарубіжну літературу. Московченко Валерія Анатоліївна та Орлов Андрій Валерійович познайомили учнів із історією лицарства у реальному житті та літературному творі «Айвенго».

Під час уроку учні за правильні відповіді збирали обладунки для лицаря, які було зроблено з магнітного паперу. Таким чином кожна команда зібрала лицаря до турніру.

На уроці учні познайомилися із геральдикою та її значенням після чого самостійно створили герби своїх команд, хтось за допомогою аркушів та олівців, а хтось за допомогою пробкової дошки і підручних матеріалів. Також учні познайомилися із історією створення та становлення лицарства. Визначили скільки було походів і чому вони були присвячені. Познайомилися із історичної точку зору із тим, хто такий Айвенго та яка була його історія.

Із літератури учні склали сюжетний ланцюжок, визначили героїв за їх характеристиками, порівняли реальні події та історію із літературним твором.

 

Завершився урок вікториною-турніром. Учні були у захваті від використання сучасних інтерактивних панелей, магнітних лицарів та незвичної форми уроку. 

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email