КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Відвідання екологічної виставки

У п’ятницю 3-го грудня учні 6-го А класу відвідали виставку “ЕкоАРТ Перетворення”, що відбувається у Харківському методичному центрі культури й мистецтва.

Цей проект втілюють студенти факультету дизайну Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди. Вони постачають основний матеріал. Кураторами проекту є відомі харківські дизайнери.

Основна ідея виставки – дати друге життя речам, що їх, зазвичай викидають. Всі охочі можуть до неї долучитися й презентувати власні вироби.

Окрім екологічної складової, організатори виставки акцентують увагу відвідувачів на ужиткових речах.

Йдеться як про додаткове декорування вже існуючих виробів (оздоблення одягу, прикрашання подушок, декорування гребінців і люстерок тощо), так і про створення нових речей (таршерів, світильників, кошиків і торбинок, хлібницб, розносів, сувенірних іграшок та ін.).

Відвідування цього заходу відбувалося в рамках комбінованого уроку з орієнтування в просторі та соціально-побутового орієнтування.

Ми поставили за мету не просто познайомитися з мистецтвом, а й обговорити побачене, розрізнити, з яких матеріалів були створені речі, можливо, здогадатися, чим вироби були раніше, для чого використовуються тепер і як їх можна застосувати.

Разом з учнями міркували й над тим, що ми змогли би повторити самі або створити те, що може посісти місце на виставці.

Учні виявили зацікавленість до заходу, ставили уточнювальні запитання, дослухалися до рекомендацій і активно збагачували свій чуттєвий досвід.

Відвідання виставки стало потужним стимулом для народження нових творчих ідей, які ми неодмінно втілюватимемо в життя.

Надзвичайно потішив гід, що працював із нашою групою. Його не було ані забагато, ані замало. Він чітко відповідав на запитання й допомагав саме там і тією мірою, якою це було потрібно. Гід виявляв толерантність і повагу, ставлячись до нас, як до звичайних відвідувачів, яким було треба приділити належну увагу.

Більша частина виставки була цілком доступною для оглядання.

 

Її простір доволі великий, але відкритий і не захаращений. Об’єкти були правильно розташованими, тож оглядаючи один експонат, не виникало загрози зачепити інший. Нам дозволили вільно оглядати майже все, за винятком тендітних виробів зі скла.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email