КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Музичне відділення в школі

З 1991 року працює  при школі музичне відділення Комунального початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу «Дитяча музична школа № 13 ім. М.Т. Коляди».

Відділення є єдиним в Україні створеним на базі закладу початкової мистецької освіти, яке успішно працює вже 32 роки. Більше 120 учнів вчяться грі на 11 музичних інструментах, опановують весь комплекс навчальних дисциплін музичної школи. У філії працюють 21 викладач та концертмейстер. Мета педагогічного колективу – виявлення та розвиток музичних здібностей дітей з вадами зору, розширення їх соціальних контактів, комунікативних можливостей. На це спрямовані спеціально розроблені навчальні плани.

 

Творчі колективи відділення успішно працюють, виступають та перемагають на конкурсах усіх рівнів. Це Народний художній колектив Міністерства освіти і науки України хор «Classic», ансамбль народних інструментів «Слобожанські візерунки», ансамбль бандуристок «Купавонька», інші різні за складом ансамблі та солісти. Колективи та солісти – учні музичного відділення – ведуть постіну концертну діяльність. 32 випускники відділення продовжили музичну освіту у вищих навчальних закладах різних ступенів.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email