КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Урок біології в генетичному центрі

Як організувати сучасний процес навчання, мотивувати пізнавальну активність учнів, встановлювати зв’язок теорії з практикою, розширювати політехнічні знання, формувати науковий світогляд на сучасному рівні, сприяти професійній орієнтації майбутніх абітурієнтів? Цю можливість надає така форма навчання, як урок-екскурсія.

17 лютого, в рамках вивчення теми з біології і екології “Спадковість і мінливість”, учні 11-12х класів разом з вчителями біології та хімії Петренко Ганною Вікторівною та Досужою Тетяною Олександрівною відвідали Харківський обласний спеціалізований медико-генетичний центр рідкісних (орфанних) захворювань ім. О.С. Масельського, який є частиною унікального науково-навчально-лікувального об’єднання «Генетика», що включає в себе кафедру медичної генетики і Український інститут клінічної генетики Харківського Національного медичного університету, а також громадські організації.

 Учні ознайомились з лабораторними методами діагностики та профілактики  захворювань, які  діагностують та лікують в центрі,  дізнались про роботу науковців в галузі генетики.

 

Висловлюємо щиру вдячність за можливість спілкування директорці Гречаніній Олені Яківні та співробітникам центру.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email