КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЕВАКУАЦІЮ З МІСТА ХАРКОВА УЧНІВ, ВИПУСКНИКІВ ТА РОБІТНИКІВ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Першого та третього березня загалом 91 людина, була евакуйована з міста Харкова. 10 учнів забрали батьки у Львові. 81 – евакуйовані до Польщі, серед них: 35 – це учні закладу, 32 – це випускники школи та студенти вищих навчальних та спеціальних закладів, 14 – супроводжуючих осіб. Евакуація відбулася завдяки допомозі депутата Верховної Ради УкраїниСушка Павла Миколайовича та підтримки обласної адміністрації і обласного управління освіти Харківської області.

Делегацію із Харкова прийняли у Селезькому воеводстві, у місті ДомброваГурніча. Дітей розмістили у спеціальній школі й освітньому центрі для дітей та молоді. Випускників та супроводжуючих осіб розмістили у центрі «КАРІТАС».

За період знаходження у місті ДомброваГурніча ми зустрілися:

із адміністрацією міста;

із єпископом Гжегожем Кшаком;

із керівництвом «КАРІТАСУ» Польщі та Іспанії;

із княгинею Сарою Фюргюсон, герцогинею Йоркською.

Діти, працівники школи та директор дали інтервю СМІ Польщі та міста ДомброваГурніча.

20.03.2022 у кафедральному соборі була проведена урочиста служба, яка була присвячена подіям в Україні та хоробрим українцям. Діти взяли активну участь у заході: виконали гімн України, познайомили з українськими звичаями та традиціями. Також було надано слово директору Білоусову Олександру Миколайовичу.

З 21.03.2022 учні розпочинають навчання у спеціальному центрі для дітей та молоді у місті ДомброваГурніча. Вирішується питання щодо офіційного затвердження перебування дітей та навчання їх у закладі освіти, також розглядається питання щодо продовження навчання студентів у вищих навчальних закладах та працевлаштування супроводжуючих осіб.

Дякуємо: Сушко Павло Микойовичу, дружині та доньці посла України у Польщі, Таріелу (близькому родичу експрезидента ГрузіїМихайла Саакашвілі), Роберту Уолкеру (колишньому робітнику посольства США в Україні), працівникам «КАРІТАСУ» в місті, Вітольдукерівнику «КАРІТАСУ» в Іспанії, єпископу Гжегожу Кашаку, адміністрації міста ДомброваГурніча та директору спеціальної школи й освітнього центру для дітей та молоді Віолетті Тшчініза створення гарних умов перебування.

Зустріч із княгинею Сарою Фюргюсон, герцогинею Йоркською;

https://youtu.be/BXeommBLMkE

Свята Літургія у кафедральному соборі Матері БожоЇ Ангелів

https://youtu.be/yt5hdU2-ma8

Зустріч зі СМІ у спеціальній школі

https://www.facebook.com/watch/?v=522490389226697&extid=CLUNKUNKUNKAN_GK0TGK1C&ref=sharing

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email