КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

МЕМОРАНДУМ ПРО ПАРТНЕРСТВО ТА СПІВПРАЦЮ З ГРОМАДСЬКОЮ СПІЛКОЮ «ХАРКІВСЬКИЙ КЛАСТЕР ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ» KHARKIV IT CLUSTER

13 жовтня 2022  року відбулося підписання МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ ТА ПАРТНЕРСТВО між Громадською спілкою «Харківський кластер інформаційних технологій» Kharkiv IT Cluster та Комунальним закладом «Харківська спеціальна школа ім. В.Г. Короленка» Харківської обласної ради. Меморандум надав можливість забезпечити якісну профорієнтаційну діяльність в напрямку інформаційних технологій серед школярів, підвищити рівень цифрової грамотності.

З початку співпраці учні приймають участь в профорієнтаційних зустрічах з працюючими айтівцями ІТ компаній Кластера, профорієнтаційних іграх Кіds2ІТ на тему «Айтівець не лише програміст».  Учні старших класів мають унікальну можливість поринути в світ IT, реклами та маркетингу, оскільки велика кількість IT компаній є менторами Kharkiv IT Cluster.

Участь в навчальних воркшопах про професії в IT. Це можливість для всіх охочих приєднатись до IT та прокачати свої soft-skill, щоб отримати роботу своєї мрії! Таким чином підвищується конкурентоспроможність в сфері інформаційних технологій в умовах сучасного ринку праці.

 

Завдяки вчителю інформатики Шевченко О.О. школа приймає участь в таких проєктах Kharkiv IT Cluster:

·        TEENS2IT

Teens2IT — це серія безкоштовних щотижневих інтерв’ю зі спеціалістами ІТ-сфери, які посідають різноманітні посади в провідних ІТ-компаніях.

·        KIDS2IT

Серія гейміфікованих воркшопів. Проект дозволяє дітям вибрати відповідний саме їм вектор професійного розвитку.

·        PARENTS2IT

Проєкт Parents2IT спрямований на покращення обізнаності батьків про професії в ІТ. Це допоможе їм дати вчасну й корисну пораду дітям щодо вибору майбутньої професії.

Приєднатись, чат для батьків: https://t.me/parents2it

·        TEACHERS2IT

Kharkiv IT Cluster спільно з Департаментом цифрової трансформації Харківської міської ради реалізує проєкт Teachers2IT.

Проєкт складається з двох частин: регулярних курсів від представників IT-галузі та розвитку неформального професійного клубу для вчителів.

 

Kharkiv IT Cluster: https://it-kharkiv.com/

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email