КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

08 листопада наші учні, представники різних класів, разом з учителями української мови долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності з нагоди Дня української мови та писемності. Це відбувалося в стінах Харківського національного університету імені               В.Н. Каразіна. Дехто вперше потрапив до справжньої великої лекційної аудиторії, де панувала атмосфера загальної невимушеності й водночас деякої піднесеності й схвильованості, а головне – зацікавленості спільною справою.

Це була хороша нагода перевірити свою грамотність, оскільки диктант виявився не таким простим і вже містив деякі особливості написання слів за новою редакцією правопису.

І з учнями, і з учителями активно спілкувалися журналісти, розпитуючи про враження, відчуття та особливості нашої роботи.

Для всіх інших старшокласників диктант було проведено під час уроків.

Написання диктанту – це вже багаторічна традиція, яка підтримується та розвивається у нашому навчальному закладі. Це одна із незвичних та цікавих форм національно-патріотичного виховання. Адже вона дає можливість не тільки вивчати мову, а й дізнаватися цікаві історичні факти, особистостей, які мали вплив на розвиток культури нашої країни. А також неймовірне відчуття долучення до чогось великого, значного. Того, що об’єднує кожного українця незалежно від віку, статі та місця знаходження.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email