КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Участь у Всеукраїнський навчально-практичний семінар «Методи навчання та виховання дітей з порушеннями психофізичного розвитку»

18-19 листопада в місті Київ відбувся Всеукраїнський навчально-практичний семінар «Методи навчання та виховання дітей з порушеннями психофізичного розвитку», організований Всеукраїнською громадською організацією «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики»».

Уже не вперше учасниками семінару стали працівники Комунального закладу «Харківська спеціальна школа ім. В.Г. Короленка» Волобуєва Ярослава Михайлівна та Ліхачова Олеся Владиславівна. На семінарі було висвітлено ключові питання щодо організації навчально-виховного процесу та адаптації його компонентів до потреб учнів з порушеннями розвитку за різними нозологіями (порушення зору, слуху, опорно-рухового апарату, вадами інтелектуального розвитку, розладами аутистичного спектру тощо).

Доповідачами на семінарі були практикуючі спеціалісти, працівники ІРЦ, викладачі кафедри ортопедагогіки, ортопсихології та реабілітології Факультету спеціальної та інклюзивної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Зокрема, Ліхачова Олеся Владиславівна виступила з доповіддю «Розробка та впровадження інноваційних методів, форм та прийомів навчання і виховання дітей з порушеннями психофізичного розвитку в Україні та за кордоном у рамках реалізації програми інклюзивної освіти».

Результатом роботи дводенного семінару став обмін практичним досвідом щодо реалізації освітньої діяльності у спеціальних закладах освіти, а також у закладах з інклюзивною формою навчання.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email