КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Цікава екскурсія

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

11 та 14 вересня уроки української мови в 10-А та 11-А класах були поєднані із заняттями з орієнтування в просторі і проведено у формі екскурсії до скульптурної композиції Катіба Мамедова, що знаходиться біля Харківського національного медичного університету.

П’ять бронзових фігур композиції зображують студентів різних національностей: африканця, індуса й українку, що біжать, напевне, поспішаючи на пари, арабку, яка сидить, тримаючи в руках планшет, та символічний образ вічного студента початку 20-х років ХХ століття, який також сидить, замислено читаючи підручник, датований 2019 роком. Скульптури виконані дуже майстерно: детально й реалістично відтворені риси обличчя та інші частини тіла, одяг з усіма його елементами, предмети (планшет, на якому на дотик можна розрізнити літери латинського вислову, книги, смартфон, фонендоскоп, портмоне та ручка, що визирають із кишені та ін.).

Учні оглядали скульптури зі щирою зацікавленістю, а згодом описували побачене й ділилися враженнями. Поміркували над тим, які принципи мають панувати в суспільстві, аби його представники, що відрізняються між собою за національністю, віросповіданням, переконаннями та іншими особливостями, могли більш-менш комфортно співіснувати та взаємодіяти. Обговорили таке поняття як толерантність.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1497″ img_size=”810×573″ alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email