КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Психолого-педагогічний семінар

[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”none”]

10 січня у НВК відбувся психолого-педагогічний семінар. На ньому було висвітлено основні способи соціалізації та реабілітації людей з вадами зору.

Першою виступала Шрамко Л.М., яка висвітлила основні особливості організації виходу групи школярів із вадами зору, на які слід звертати увагу.

Гетьманенко Н. Ф. розповіла про корекційну роботу педагога в їдальні. Вона висвітлила основні методи та засоби, які слід застосовувати під час роботи. Розкрила важливість та значення проведення корекційної роботи в їдальні.

Волобуєва Я. М. розповіла про сучасний метод реабілітації – ерготерапію.

Також вона висвітлила способи застосування цього метода у нашому навчальному закладі.

Ліхачова О. В. та Переверзєва І. Г розповіли про важливість використання ігор у розвитку мотивації учнів молодшої школи до навчання. Вони презентували результати участі в освітньому інклюзивному проекті. Також вони презентували авторські ігри, які мають універсальний дизайн та сприяють розвитку пізнавальної активності учнів.

Мацкевич О. Д. Розкрила проблеми видання книг шрифтом Брайля в Україні та за кордоном. Вона зазначила основні позитивні зрушення, які наявні в Україні. Презентувала досвід колег із Німеччини.

Матеріали усіх доповідей будуть доступними для усіх педагогів та мають практичну спрямованість. Сприяють розвитку, підвищенню кваліфікації педагогів. Допоможе учителям та вихователям у їх щоденній роботі.

[/vc_column_text][vc_raw_html]JTVCdGFibGUlMjBpZCUzRDM5JTIwJTJGJTVE[/vc_raw_html][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”1674,1675,1676,1677,1678″ img_size=”large” css_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email