КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Участь Міжнародному етапі педагогічного фестивалю «Наука на сцені 2019» («Science on stage 2019».

У період з 31.10.2019 по 03.11.2019 року в місті Кашкайш (Португалія) відбувся фінальний, Міжнародний етап педагогічного фестивалю «Наука на сцені 2019» («Science on stage 2019».

Мета фестивалю – обмін досвідом та презентація педагогічних інновацій у сфері STEM-освіти; розробка і практичне застосування нестандартних технік, дидактичних посібників, прийомів і методів для вивчення предметів природничо-математичного циклу. На фестивалі були представлені проекти від освітян із понад 30 країн світу.

Делегація з України (13 осіб) запропонувала на розгляд міжнародного журі 10 проектів з різних напрямів (Фізика, хімія, інформатика, робототехніка тощо). Всі представлені проекти були відібрані на Всеукраїнському етапі восени 2018 року.

Автором одного з них стала працівник Комунального закладу «Харківська спеціальна школа ім. В.Г. Короленка» Ліхачова Олеся Владиславівна. Її проект «ІГРИ РОЗУМУ» («MIND GAMES»), представлений у секції «Інклюзивна наука» («Inclusive science») являв собою низку розробок авторських настільних ігор, адаптованих до потреб учнів із тяжкими вадами зору.

Проект викликав велике зацікавлення як у членів журі, так і в інших учасників і гостей фестивалю. Корисними ідеями щодо адаптації різних дидактичних матеріалів та використання сучасних інноваційних технологій поділились учасники з різних країн. Фестиваль «Наука на сцені» не лише відчиняє двері для вільного спілкування й обміну досвідом, але і для плідної співпраці. Зокрема, у ході заходу учасники могли знайти собі однодумців і підписати угоду про створення спільного проекту, в рамках реалізації якого кожен з партнерів відвідає країну й навчальний заклад іншого.

 Організатори фестивалю готові сприяти такій співпраці та надавати фінансову підтримку для її реалізації. Олеся Владиславівна також не лишилась осторонь цієї перспективи. Було підписано дві угоди про партнерство та спільну проектну діяльність. Отож, робота в цьому напрямі триває.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email