КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Екскурсія до шкільного музею учнів 1-А

У жовтніі   1-А клас відвідав шкільний музей. На екскурсії діти дізналися про історію заснування рідної школи. Було цікаво почути, як раніше вихованці школи  навчалися, чим займалися у вільний час, якими професіями оволодівали і чому це було необхідністю для їх життя в суспільстві.

Учні першого класу мали можливість побачити і обстежити старовинні побутові предмети: коромисло, прядку, гребінь, керосинову лампу, стару друкарську машинку, тиснені мапи. Всі по черзі потримали з повагою каску солдата -захисника вітчизни часів другої світової війни. Дуже здивували дітей лапті, сплетені учнями нашої школи сто років тому. Діти навіть спробували їх взути і походити в них, але це виявилося дуже незручно. А ще дізналися, хто такий Луі Брайль, як він винайшов спеціальний шрифт, щоб могли писати і читати люди, які втратили зір.

Зацікавив дітлахів макет споруди школи та шкільного подвір`я.  ми його і надалі будемо використовувати для набуття навичок орієнтування в рідній школі. 

Першокласників вразила кількість медалей  і різних нагород, отриманих учнями старших класів за їх творчі, спортивні, мистецькі та інші різноманітні досягнення.

Учні 1- А класу дуже дякують Анні Сергіївні, яка є керівником шкільного музею,  за проведення цікавої екскурсії «Сторінками історії нашої школи».    

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email