КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Позакласний захід «Професія – вчений»

 Заступником директора Родяхіною Т.О.  та вчителем фізики Ільченко О.В. було підготовлено та проведено 9 жовтня 2020 року позакласний захід з учнями 12 – А класу «Професія–ВЧЕНИЙ». Ким стати? Яку професію обрати? Це питання задає собі кожен учень. Наш захід з фізики. Тому ми говорили про професію–ВЧЕНИЙ. Фізик- експериментатор, фізик- ядерник, фізик- лазерник, фізик-механік, фізик-теоретик…– спектр професійної діяльності дуже широкий. Багато і напрямків: біохімія, радіофізика, електроніка, авіа- і ракето- будування, різноманітні технологічні процеси. Що роблять вчені? Спочатку спостерігають, потім висувають гіпотезу, потім проводять експеримент і роблять висновки.

       Тетяна Анатоліївна розповіла дітям про наших випускників, які пов’язали своє життя з наукою;  про випускників школи 2019-2020 н.р. , які обрали фізичні галузі своєю майбутньою професією. Це Кирило Попов, Вадим Дунець, Іван Растегаєв, Юлія Іржавська.

         Ми проаналізували з дітьми наукову роботу, яку проводили у 2019-2020 н.р. та протягом поточного року. Учитель фізики розповіла дітям про участь Вадима Дунця у роботі Малої Академії Наук, його наукову розробку в галузі електропостачання «Дослідження впливу електрофізичних параметрів ізоляції захищених проводів на електричне поле лінії електропередачі», про нашу співпрацю з колективом науковців Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Підсумком цієї співпраці стала стаття «Вплив поляризації ізоляції захищених проводів на електричне поле лінії електропередачі» у науковому журналі ВІСНИК НТУ«ХПІ» (серія: Енергетика: надійність та енергоефективність №29 (1354) 2019). Публікація була відтермінована під час карантину і побачила світ улітку 2020 року.

         Наша наукова робота продовжується. Планується прийняти участь у науковій конференції на початку 2021 року.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email