КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

НОВИНИ Відвідання міста Познань

У період із 20.09 по 25.09 в рамках програми «Самостійнсть 2021» педагоги (Шрамко Л. М., Обельчук Л. М., Ліхачова О. В., Московченко В. А.) та учні (Фідик Руслан, Терлецька Ліза) відвідали польське місто Познань, де познайомилися із досвідом роботи польських колег із дітьми із порушеннями зору.

За період подорожі вони відвідали два реабілітаційних центри, де працюють із дітьми із порушеннями зору та дітьми із інтелектуальними порушеннями. Там дізналися, про сучасні методи, які використовуються для роботи зі дітьми, побачили, як створювати дидактичні матеріали.

Відвідали школу для учнів із порушеннями зору в містечку Овінські. Познайомилися із учнями, дізналися про систему освіти. Познайомились із територією та спробували пройти частину маршруту за допомогою ехолокації.

Педагоги також відвідали заняття із орієнтування у просторі та соціально-побутового орієнтування.

Познайомилися із роботою товариства незрячих у Познані. Бачили, які матеріали використовуються під час занять, на що спрямована робота товариства та які цілі вони вважають найважливішими.

Велику кількість вражень залишила культурна програма подорожі.

Особливо учнів вразило відвідування зоопарку, де кожен зміг самостійно погодувати слона, розглянути роги оленів і побачити, які розміри має великий ведмідь.

Цікавим та корисними були відвідання музеїв, де учасники ознайомилися не тільки із історією та мистецтвом Польщі, а також дізналися про те, як тут створюють аудіодискрипції, допоміжні матеріали для сприйняття та адаптації музейних виставок.

 

Щиро дякуємо організатором за таку чудову можливість дізнатися нове, поділитися своїм досвідом, відчути неймовірні емоції. Дякуємо фундації Арі-Арі та фонду «Право вибору» за організацію. 

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email