КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Подорож до Радома в рамках проекту «Самостійність 2021»

3 23 по 28  жовтня. Група учнів та педагогів – Досужа Т. О. та Московченко В. А.  брали участь у програмі по обміну в місті – Радом в рамках проекту “Самостійність 2021”.

Перший  день було присвячено музиці.  Було заняття із Dariuszem Wancerzem, який є звукорежисером, присвячене звуку, його складникам, аспектам ехолокації та створенню звуків до фільмів та пісень.  Було дуже цікаве заняття, де змогли дізнатися про те, як записуюють звуки. Почули одну ноту розкладену на маленькі складові.  Також було заняття із Анною Файт, на якому дізналися про видатних польських композиторів та значний вплив музики на людину.

Другий день візиту був дуже яскравим та захоплюючим. Багато учасників отримали новий досвід – катання на велосипедах-тандемах, в процесі такої велопрогулянки ще й почули цікаві розровіді з історії міста. У другій половині дня відбулось спілкування зі спеціалістами з Познані в онлайн форматі, тут була захоплююча онлайн-екскурсія зоопарком.

У третій день проекту учасники відвідали художній музей ім. Яцка Малчевського. Там отримали змогу познайомитися з колекцією картин художника, яка супроводжувалася аудіодискрипцією.  Також в музеї проходив майстер-клас, де ми створювали тактильну копію картини. В кінці дня мали заняття із Камілем, який розповів про те, як незрячі можуть створити та розвивати власну справу.

У четвертий день візиту відвідали школу для дітей з особливими освітніми потребами у Радомі, а по обіді знайомились з цифровими технологіями, які використовують люди з порушеннями зору в Польщі, а також були учасниками онлайн-заняття, присвяченого питанню спілкування.

Останній день був неймовірно насичений день. На початку відвідали студію звукозапису, де дізналися про правильне розташування та налаштування мікрофонів. А також дехто спробував себе в ролі музиканта, граючи на гітарі  Після цього була екскурсія у музеї сучасного мистецтва, де ми побачили декілька дуже цікавих експозицій. А також кожен став справжнім митцем, створивши власну скульптуру із дроту та гіпсу.

 

Висловлюємо щиру подяку за таку якраву та цікаву подорож, яка подарувала не тільки приємні емоції, а й безсінний досвід. 

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email