КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Інформація щодо попередження та нерозповсюдження інфекції

Відповідно до Конституції України та чинного законодавства у сфері освіти людина, її життя і здоров’я є найвищою соціальною цінністю.

Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначає правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, спрямованої на запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій, встановлює права, обов’язки та відповідальність юридичних і фізичних осіб у сфері захисту населення від інфекційних хвороб.

Згідно зі статтею 53 Закону України «Про освіту» здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України (далі – МОЗ) на сьогодні існує високий ризик спалаху кору в країні. Станом на заразепідеміологічна ситуація повністю контрольована: поодинокі випадки

інфікування вчасно фіксуються та локалізуються.

З огляду на зазначене, із метою недопущення спалаху кору МОЗ розгортає загальнонаціональну кампанію з вакцинації дітей проти кору.

Водночас Міністерство освіти і науки України звертається до органів

управління у сфері освіти,засновників та керівників закладів освіти з проханням:

– поширювати достовірну інформацію про кір і способи захисту від цієї

хвороби серед учасників освітнього процесу;

– уживати необхідних заходів щодо попередження та нерозповсюдження

інфекції в разі її виявлення;

– відповідально ставитися до власного стану здоров’я та своєчасно

отримувати профілактичні щеплення.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email