КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Перший урок у 2024/2025 навчальному році: ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

2 вересня 2024 року в нашій школі, як і в усій Україні, розпочався новий навчальний рік, який ознаменувався особливим першим уроком. Цей урок був присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Подія стала символом не лише початку нового навчального року, але й глибокої вдячності та шани до тих, хто віддав своє життя за мир і безпеку в нашій країні.

Метою уроку було не лише нагадати учням про важливі події в історії України, але й формувати в них почуття патріотизму, відповідальності за майбутнє своєї країни, а також розуміння важливості захисту незалежності. Учні  мали можливість ознайомитися з історіями наших воїнів, які стали прикладом мужності та самопожертви.  Урок розпочався з хвилини мовчання на честь загиблих захисників, які віддали своє життя у боротьбі з російськими агресорами. Діти та вчителі разом згадали імена тих, хто загинув, захищаючи Батьківщину, а також віддали данину шани їхньому подвигу. У класах було організовано перегляд документальних відео та презентацій, які висвітлювали героїчні вчинки військовослужбовців, добровольців, волонтерів та всіх, хто вдень і вночі боронив і боронить нашу країну.

Окрім цього, школярі брали участь у тематичних дискусіях, де обговорювали важливість збереження національної пам’яті, значення патріотизму та ролі кожного громадянина у підтримці миру та стабільності в Україні.

Перший урок нового навчального року став не лише освітньою подією, але й уроком духовним для дітей та вчителів. Він нагадував про те, що кожен з нас несе відповідальність за майбутнє України. Вшанування пам’яті загиблих героїв допомагає виховувати молодь на прикладах мужності, відданості та любові до своєї Батьківщини.

Уроки, присвячені вшануванню пам’яті захисників України, мають важливе значення для формування національної свідомості та патріотичного виховання молоді. Вони не лише знайомлять дітей з історією, але й спонукають до роздумів про важливість миру, єдності та незалежності, які захисники України відстоюють ціною власного життя.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email