КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Випускники школи – серед призерів Паралімпіади- 2024 у Парижі

Плавці Михайло Сербін та Марина Піддубна, які закінчили Харківську спеціальну школу імені В.Г. Короленка, здобули на XVII Літніх Паралімпійських іграх золоту та бронзову медалі відповідно.

Однією з головних українських зірок четвертого змагального дня Паралімпіади-2024 став саме 20-річний Михайло Сербін. Із часом 1:05.84 хвилини він виявився кращим у запливі на 100 м на спині у класі S11 (плавці із серйозними порушенням зору). Ба більше: Михайло на 0.17 секунди покращив світовий рекорд 2023 року, який до цього… належав йому ж! А ще важливо, що наш випускник захистив чемпіонський титул у цій дисципліні, який виборов на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо.

Заплив виявився дійсно видовищним. Першу половину дистанції Сербін подолав лише четвертим. Але після цього він зробив серйозний ривок, який і дозволив випередити всіх суперників. Цікаво, що компанію Михайлу на подіумі склав ще один українець – Данило Чуфаров. Він показав час 1:07.03 хвилини та здобув бронзову медаль. Вона стала для Данила вже шостою з 2008 року паралімпійською нагородою. Срібло ж дісталося чеху Давиду Кратохвілу (1:06.54).

А за день до цих подій 26-річна Марина Піддубна стала бронзовою призеркою у запливі на 50 м вільним стилем у класі S11. У кваліфікації вона показала четвертий час і стала єдиною представницею України у фіналі. У вирішальному запливі Марина подолала дистанцію за 30.30 с, що на 0.21 секунди краще за її попередній результат. Цього вистачило, аби випередити китаянку Чжан Сяотон. Щодо інших призерів, ними стали Ма Чжия з Китаю (час 28.96 с) та Кароліна Пелендріту з Кіпру (29.82 с).

Важливо відмітити: як і для Михайла Сербіна, ця нагорода для Марини Піддубної – не перша. На Літніх Паралімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро вона завоювала бронзову медаль у такому ж самому запливі на 50 м вільним стилем у класі S11. А на згаданій Паралімпіаді-2020 у Токіо Марина посіла третє місце вже у змішаній командній естафеті 4х100 м вільним стилем. Це зайвий раз підкреслює високий рівень підготовки та потужного характеру харків’ян.

 

Колектив Харківської спеціальної школи імені В.Г. Короленка від усього серця вітає наших випускників із цими визначними нагородами! Ми пишаємося Михайлом і Мариною та бажаємо підкорювати нові вершини у спорті та особистому житті!

Facebook
Telegram
WhatsApp
Twitter
Email